Rica Neo 
12.1 AK 12.3 Am Inkörda 1,4Milj
Juliano star (fr)
12.8 Am (Lämnat Commander Crowe)
Cristall Cashflow 12.8 AK Inkörda 459.000KR

Rica Neo var Sveriges segerikaste 4-åriga sto 2013 samt 4:e vinstrikaste 4-årigt stoet
Unikt är att samtliga avkommor i Rica Neos moderslinje har kommit till start. Mor 9st, Mormor 3st, Mormorsmor 4st  varav 14 har segrat.

 

Av en tillfällighet kom vi över "Rica Neo" som var till salu som fölsto på Trotex internetauktioner i Augusti 2016. Rica Neo har tävlat mot Your Highness och Facination i årgångsloppen bland ston 2013.
Hon var 2:a i Derbystoet som vanns av Fascination och Your Highness 3:a, detta efter ett lopp utvändigt om Facination där Johnny Takter körde ut ett halvspår på upploppet som troligen hindrade henne från segern.
Hon var 3:a i Stochampionatet efter Blended Scotch och Your Higness. 
Hon blev utsedd till "Månadens Häst" 2013 på Axelvalla. Hon vann även sitt Semifinalsförsök i BreedersCrown överlägset. I finalen satt hon fast med rubbet kvar som en av förhandsfavoriterna.

Hon prövade lyckan i flera lopp tillsammans med Björn Goop i Frankrike och var bl.a. med i Paris Turf men lyckades inte riktigt då galoppen tog vid från start. Om hon inte blivit skadad hade hon med stor sannolikhet tjänat stora pengar där nere, då hennes styrka var något alldeles speciellt. 

Hon har visat sig vara en mycket god mor till sina 3 hingstar hon fött.