Stall Råmebo registrerades 2016-09-01 av mig Jonas Larsson. Vi köpte gården i Februari 2016. Jag och min underbara sambo Ros-Marie Stein hade bott i centrala halmstad en längre tid  och längtade efter att komma uti naturen, för att få bo med de hästar som vi sedan tidigare ägde. 

Min egen erfarenhet av hästar existerar bara av att spela på hästar. Jag har ett stort intresse sedan 10års ålder då min far tog med mig på Halmstad travet för första gången. Jag har alltid facinerats av de muskulösa djuren och nu blev det min tur att förverkliga mina drömmar på andra sidan. Jag fick upp ögonen för stjärnkusken som visades på tv och kände verkligen att detta vill jag också få uppleva, så en kort tid efter började jag på travskolan. 

Där på travskolan fick jag bra kontakt med fantastiska Ullrika som inte lämnar något åt slumpen och som nogrant gick igenom allt om hästar och hur viktigt det är att arbeta säkert. Hennes kärlek till djuren är också något som jag delar och tror på likt uppfostran av våra barn, att med mycket kärlek och en styrande hand kommer man långt.

Vår första travhäst kom hem i stallet Sommaren 2017. Organic Value hade varit en fin tävlingshäst och nu fungerar som min läromästare på gården. Vi har haft många trevliga stunder tilsammans i den fina terrängen runt Råmebos skogar. Hästen skänktes av Dick Robertsson.

Mest tack vill jag dock ge till min älskade sambo som har gjort det möjligt att genomföra denna dröm till verklighet.